Feed-aggregator

Nederland grijpt in op Curaçao vanwege ‘antidemocratische’ impasse

Caribisch Netwerk - 26 februari 2021 - 7:00pm

WILLEMSTAD – Door een aanwijzing van de Rijksministerraad in Den Haag kan het Curaçaose parlement weer aan de slag nadat het dit jaar behoorlijk lam was gelegd. ‘Antidemocratisch’ noemt staatssecretaris (Koninkrijksrelaties) Raymond Knops de situatie op het eiland en waarom Nederland dus heeft ingegrepen.

Bestuurders Knops en Begina na afloop van de Rijksministerraad – foto BZK

Dat was overigens op verzoek van de Curaçaose regering zelf. Die besloot in de ministerraad afgelopen woensdag zo’n verzoek aan Nederland te doen omdat ze er niet meer uitkwamen. “We moeten ons schamen dat we het zover hebben laten komen”, zei de Curaçaose premier Eugene Rhuggenaath toen. En dat herhaalt de gevolmachtigd minister Anthony Begina na afloop van de Rijksministerraad vandaag in Den Haag.

“We schamen ons, ik sta hier echt met schaamte. Ik ging ervan uit dat wij een gewoon, normaal democratisch functionerend land zijn en dit soort ingrijpen niet nodig is.”

‘Kastanjes uit het vuur’
Maar één van de oppositiepartijen die de openbare vergaderingen in het Curaçaose parlement boycotten, zegt dat juist het handelen van deze regering tegen de Curaçaose democratie ingaat. “Dit heeft niets te maken met democratie, maar met een paar politieke partijen (coalitie, red.) die denken dat ze nu alles kunnen maken om anderen straks de kastanjes uit het vuur te laten halen”, zegt Menki Rojer, van oppositiepartij KDNT met 2 zetels.

Samen met MFK (5 zetels), MP (1 zetel) en twee onafhankelijke parlementsleden heeft KDNT ervoor gezorgd dat belangrijke vergaderingen niet konden doorgaan. Daarin moesten wetten behandeld worden die onder andere nodig zijn om de verplichtingen met Nederland na te komen in ruil voor de coronaleningen die Curaçao hard nodig heeft in deze crisis. Maar het zijn juist die afspraken waar de oppositie grote moeite mee blijft hebben.

“Met COHO (Caribische Orgaan voor Hervorming en Ontwikkeling) gaan een paar Nederlanders hier en in Den Haag straks de dienst uitmaken. Dus als het er straks allemaal doorheen is (wetten etc., red.) dan heeft onze regering noch parlement nog iets over Curaçao te zeggen. Helemaal niks”, blijft Rojer herhalen.

Geen wetten, geen steun
De Nederlandse staatssecretaris die samen met de gevolmachtigd minister van Curaçao op het Haagse Binnenhof vanmorgen een verklaring voor het ingrijpen geeft, vindt juist dat de democratie op het eiland nu ‘willens en wetens door een deel van het parlement buiten spel wordt gezet’. Een situatie die volgens hem – mede vanwege de verkiezingen nu in maart – tot in mei en zelfs erna had kunnen voortduren.

Daarbij is hij heel duidelijk over de coronasteun: “Op het moment dat die wetten daar niet behandeld kunnen worden, kan er ook geen liquiditeitssteun komen.”

Meerderheid in parlement
Met de aanwijzing kan het parlement nu verder en zich eerst weer compleet maken: een vergadering houden waarin parlementariër Emmilou Capriles van regeringspartij PAR ingezworen wordt en daarmee alle 21 zetels weer zijn ingevuld. Daarna hebben de coalitiepartijen weer de meerderheid in het parlement (11 zetels) en het minimale aantal om alle vergaderingen door te laten gaan. Volgens Statenvoorzitter Ana-Maria Pauletta is er namelijk haast; er moet naast wetsbehandelingen ook nog vergaderd worden over andere belangrijke zaken als het vaccinatieprogramma tegen corona.

The post Nederland grijpt in op Curaçao vanwege ‘antidemocratische’ impasse first appeared on Caribisch Netwerk.

Bonaire nieuws: Bonaire nieuws: Bonaire nieuws: Bonaire nieuws: Bonaire nieuws: Caribisch Netwerk: Nederland grijpt in op Curaçao vanwege ‘antidemocratische’ impasse

Bonaire nieuws - 26 februari 2021 - 7:00pm

WILLEMSTAD – Door een aanwijzing van de Rijksministerraad in Den Haag kan het Curaçaose parlement weer aan de slag nadat het dit jaar behoorlijk lam was gelegd.

lees verder

Kortgeding tegen Bopec: hoop personeel nu op lokaal en Nederlands bestuur

Caribisch Netwerk - 26 februari 2021 - 1:27pm

KRALENDIJK – “Wees sterk, neem een positie en zeg tegen Nederland dat zij moeten helpen” aldus Nochi Willems van vakbond USIBO tijdens de spoedvergadering van de eilandsraad over olieopslagbedrijf Bopec.

Tekst gaat verder onder de video

Door Marit Severijnse en Nathaly Evertsz-Ipcedencia

Personeel kwam er om weer te protesteren. Ze deden dit begin van de maand ook al. Toen zei Gabriel Pourier van de vakbond BPWU dat er bijna geen steun kwam van de lokale overheid. Gezaghebber van Bonaire weerlegt dit. “Ik ben al jaren achter de gordijnen bezig om Bopec te helpen maar dit is een ingewikkeld situatie.”

Willems bevestigt dat mede dankzij de gezaghebber het gelukt is om tot december de werknemers te betalen. Het feit dat er hierover gesproken wordt in de eilandsraadvergadering, beschouwt hij als volwassenheid van de politiek van Bonaire. “Vandaag laat de eilandsraad zien dat ze het volk vertegenwoordigen en niet alleen hun partij.”

Hulp van Nederland
Het Bopec-personeel heeft al twee maanden geen salaris ontvangen maar kunnen nu rekenen op hulp van de overheid. Voor de meeste medewerkers is deze overheidssteun echter niet voldoende. Kosten van internet, kabel, kinderopvang en nutsvoorzieningen worden voor twee maanden vergoed. “En waarvan moet ik eten?”, vraagt medewerker Elvis Soliana zich af.

“Wij willen dat de overheid zich inzet om de medewerkers 80 procent van hun salaris te vergoeden”, zegt Willems. Hij vindt dat Nederland desnoods financieel moet bijspringen. “We zijn uiteindelijk ook deel van Nederland.”

Gedeputeerde Nina Den Heyer begrijpt de vraag om meer geld. “We helpen graag maar moeten niet vergeten dat er nog meer bedrijven in moeilijkheden verkeren. Het zou betekenen dat een eventuele regeling voor iedereen zou gelden.”

Kort geding

Op 5 maart dient een kort geding tegen Bopec, aanspannen door de vakbonden. Gerard Bernabela van vakbond Fedebon zegt dat als de vakbonden dit winnen, zij één van schuldeisers worden en beslag op het opslagbedrijf kunnen. Maar of het personeel dan snel uitbetaald gaat krijgen, blijft de vraag.

Inmiddels nemen bijna alle medewerkers een houding aan van ‘no pay, no work’ en wordt er dus amper gewerkt. Maar met onvoldoende personeel, is de veiligheid van Bopec in het geding.
“ILT (Nederlandse inspectiedienst) heeft gegarandeerd dat Bopec aan de minimale eisen voor veiligheid voldoet”, stelt de gezaghebber. Er zouden namelijk genoeg werknemers aanwezig zijn. Maar Bernabela ontkent dit: “Ze hebben namen van medewerkers opgegeven die aan het werk zouden zijn. Maar dit klopt niet. Deze mensen zijn daar niet aanwezig.”

De eilandsraad heeft nog geen standpunt ingenomen. Beslissingen over wat het lokale bestuur gaat doen, zijn doorgeschoven naar de raadsvergadering van 4 maart.

The post Kortgeding tegen Bopec: hoop personeel nu op lokaal en Nederlands bestuur first appeared on Caribisch Netwerk.

Bonaire nieuws: Bonaire nieuws: Bonaire nieuws: Bonaire nieuws: Bonaire nieuws: Bonaire nieuws: Bonaire nieuws: Bonaire nieuws: Bonaire nieuws: Bonaire nieuws: Bonaire nieuws: Bonaire nieuws: Bonaire nieuws: Bonaire nieuws: Bonaire nieuws: Bonaire nieuws:

Bonaire nieuws - 25 februari 2021 - 2:35pm

WILLEMSTAD – “Ik voelde bijna niks van de prik ”, zegt minister-president Eugene Rhuggenaath nadat hij als eerste is ingeënt en daarmee het vaccinatieproces op Curaçao start tegen het coronavirus.

lees verder

Curaçao begonnen met vaccineren tegen corona

Caribisch Netwerk - 25 februari 2021 - 2:35pm

WILLEMSTAD – “Ik voelde bijna niks van de prik ”, zegt minister-president Eugene Rhuggenaath nadat hij als eerste is ingeënt en daarmee het vaccinatieproces op Curaçao start tegen het coronavirus.

Tekst gaat verder onder de video

Door Kim Hendriksen

Daarna volgden gezondheidsminister Zita Jesus-Leito en epidemioloog Izzy Gerstenbluth alsook enkele zorgmedewerkers en ouderen. De gezondheidsminister is zelf over de zestig en valt dus binnen de nu opgeroepen risicogroep van 60plussers. Rhuggenaath valt nog niet in deze categorie.

“Ik denk dat het goed is dat mensen zien dat hun minister-president het aandurft om ingeënt te worden. We hopen dat het bijdraagt dat heel veel mensen zijn voorbeeld zullen volgen. Zodat we op heel korte termijn onze dagelijkse gang van zaken door kunnen laten gaan, onze economie weer kunnen opstarten om zo naar een betere toekomst toe te werken”, aldus Jesus-Leito.

Afgelopen week riep parlementariër Amparo dos Santos van de partij Kòrsou di Nos Tur (KdNT) de bevolking nog op om zich vooral niet te laten vaccineren. “Drink limoenwater en slik paracetamol, dan overkomt je niks”, aldus Dos Santos. De gezondheidsminister noemt deze uitspraak ‘onverantwoordelijk’.

http://download.omroep.nl/ntr/diversiteit/caribischnetwerk/audio/zitaoveramparo.mp3 Zita Jesus-Leito over de omstreden uitspraak

Download audio here
.

De Curaçaose overheid wil dat zo veel mogelijk mensen gevaccineerd worden voor het orkaanseizoen maar of dat lukt, is nog maar de vraag. Volgens de minister is massavaccinatie nameijk iets waarmee het eiland nog niet eerder te maken heeft gehad.

“Het is een interessant proces waarbij het proces steeds geëvalueerd moet worden en bijgestuurd. Bijvoorbeeld overwinteraars en mensen die hier langer op het eiland blijven, die hadden we niet in eerste instantie in het vizier. Op het moment dat zij naar voren zijn getreden, hebben we contact opgenomen met onze collega’s in Nederland, om te kijken hoe we hiermee moeten omgaan.”

http://download.omroep.nl/ntr/diversiteit/caribischnetwerk/audio/zita_overwinteraars.mp3 Zita Jesus-Leito over overwinteraars

Download audio here
.

Volgens de minister kan ook deze groep zich vanaf 1 maart laten registeren voor een inenting. Wanneer de rest van 18 t/m 60 jaar kan komen voor de coronaprik, is nog niet duidelijk.
“Tijdens de registratie van de zestigplusgroep is er een aantal problemen geweest bij het aanmelden. Om dit bij de volgende en grotere groep tegen te gaan, zullen we deze groep gefaseerd oproepen om zich te regristeren “, aldus hoofd van de vaccinatiegroep, Iralice Jansen. Ze kon dus nog niet aangeven hoe dat gaat gebeuren.

The post Curaçao begonnen met vaccineren tegen corona first appeared on Caribisch Netwerk.

Vacature HR Manager Saba

Bonaire.nu - 5 augustus 2020 - 7:00am

Het eiland Saba, gelegen in het Caribisch gebied, is een bijzondere Nederlandse gemeente. Saba staat bekend om haar prachtige natuur en is een uitstekende duikbestemming. De Mount Scenery is met haar 877 meter het hoogste punt van het Koninkrijk der Nederlanden. Saba heeft een oppervlakte van 13 km2 en telt ongeveer 2000 inwoners. De vier aanwezige dorpen heten The Bottom (hoofdplaats), Windwardside, St. John’s en Zion’s Hill.

Het Openbaar Lichaam Saba is op zoek naar een:

HR MANAGER

Het eilandsbestuur van Saba staat bekend om haar stabiliteit. Het onderhoudt goede relaties met Nederland en zorgt ervoor dat resultaten bereikt worden in verschillende domeinen. In de organisatie werken mensen samen aan de verdere ontwikkeling van het eiland. Onze collega’s werken aan infrastructuur (luchthaven, haven, watermanagement), openbare werken, planning, vuilnis ophaal- en verwerking, toerisme, maatschappelijke ontwikkeling, gezondheidszorg, landbouw, HRM, ICT, financiën, communicatie, burgerzaken, juridische advisering en verschillende beleidsterreinen. In totaal zijn er ongeveer 180 medewerkers.

Het eilandsbestuur van Saba werkt aan meer zelfvoorziening en economische ontwikkeling, met een focus op duurzaamheid, toegankelijkheid, armoedebestrijding en verbetering van de kwaliteit van het leven. De afgelopen periode heeft de overheid gewerkt aan projecten zoals renovatie van de luchthaven, gescheiden afvalverwerking, faciliteren van een gezonde levensstijl, verbeteren van sociale voorzieningen, training en opleiding van ambtenaren in onder andere projectmanagement en schrijven van beleid. 

Hier zeggen we dat het ‘werk in uitvoering is’ omdat er nog zoveel te doen is. Onderwerpen waar we momenteel aan werken zijn: een nieuwe haven, nieuwe schoolgebouwen, marketing van ons eco-toerisme, natuurbehoud, landbouw, organisatieontwikkeling, training en coaching van personeel, digitalisering, etc. 

Op de agenda van de komende jaren staan: uitvoering geven aan lopende projecten, samen met Nederland doorgaan met verbetering van de kwaliteit van het leven op Saba, blijvend uitvoering geven aan financieel beheer en integriteit en verder investeren in ons personeel, waarbij we ons richten op het verder professionaliseren van de organisatie door middel van heldere processen, procedures en verantwoordelijkheid nemen.

De functie

Medewerkers zijn van doorslaggevend belang om de toekomstvisie te realiseren. Dit vraagt om leiderschap, het aantrekken van talentvolle medewerkers, strategische personeelsplanning, talentontwikkeling en het bevorderen van vitaliteit. De focus voor de komende jaren ligt op het verder positioneren van HR en organisatieontwikkeling binnen het Openbaar Lichaam Saba, zodanig dat de organisatie meerwaarde daarvan ervaart die ten goede komt aan een goed personeelsbeleid en een vitale organisatie. Wij zoeken een manager die leidinggeeft aan onze HRM-unit en het HRM-beleid verder uitbouwt. Binnen jouw scope ben je functioneel en hiërarchisch leidinggevende van 2 fte (payroll en HR-medewerkers). Samen met het management van de organisatie ben je aanjager voor het doorvoeren van organisatieveranderingen, het personeelsbeleid en nieuwe HR-methodes en -instrumenten. Verder maak je wenselijke ontwikkelingen bespreekbaar binnen het management en treedt op als klankbord en gesprekspartner.

Uw profiel

Je weet hoe te bewegen in de bestuurlijke cultuur. Je herkent behoeften en wensen van bestuurders en management en vertaalt die proactief naar concrete voorstellen of adviezen. Je bent een sterke persoonlijkheid die oog heeft voor de uitdagingen binnen de organisatie en samenwerking zoekt om de ontwikkeldoelen te realiseren. Je kunt schakelen tussen stevigheid en empathie wanneer de situatie daarom vraagt. Je bezit zeer goede communicatieve vaardigheden, je maakt snel op wezenlijk niveau contact met uiteenlopende mensen met verschillende achtergronden. Je hebt oog voor detail, zonder het grote plaatje uit het oog te verliezen. Je bent ondernemend, hands-on, daadkrachtig en flexibel. 

Je hebt minimaal een afgeronde  HBO / WO-opleiding op het vakgebied een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. Je hebt  ten minste 5 jaar ervaring in een soortgelijke functie. Je hebt kennis van en ervaring met het ontwikkelen en invoeren van HR-beleid en -instrumenten. Kennis van de rechtspositie ambtenaren BES is een pré. Je hebt ervaring op het gebied van Recruitment, Performance management en Talent Management. Verder beschik je over goede sociale, communicatieve, adviserende en leidinggevende vaardigheden. 

Ons aanbod

Bij het Openbaar Lichaam Saba werk je bij een organisatie in ontwikkeling die voldoende vrijheid en uitdaging biedt om je kwaliteiten te laten zien. Wij bieden een 39,5-urige werkweek en een lokaal marktconform salaris, naast goede secundaire arbeidsvoorwaarden. 

Procedure

Wij ontvangen graag voor 21 augustus 2020 uw motivatiebrief met CV en kopieën van je relevante diploma’s. Je kunt deze documenten e-mailen aan miguela.gumbs@sabagov.nl en een kopie naar tim.muller@sabagov.nl

Voor inhoudelijke vragen over de functie en over de organisatie of procedurele vragen kunt u contact opnemen met mevrouw Miguela Gumbs, Hoofd HRM, via email of telefoonnummer +599 416 3453. Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.

Lees ook:

Vacature Winkelmedewerker

Bonaire.nu - 4 augustus 2020 - 9:38pm

Real Dutch Bakery is de meest verse en beste bakkerij van Bonaire. Tegenover het buurtcentrum in de wijk North Saliña vind je onze bakkerij. De bakkerij is verbonden aan de winkel en er wordt elke ochtend vers brood gemaakt. Van zonnebloembrood tot suikerbrood of verse croissants.

On het team te versterken zij we bij Real Dutch Bakery op zoek naar een vroege vogel zonder ochtendhumeur!

Medewerker Winkel (36 uur, 6 dagen van 06:00 uur tot 12:00 uur)

Werkzaamheden:
Je helpt de klanten, pakt onze producten in en het schoonmaken van de winkel behoort ook tot jouw taken.

Heb je interesse? Stuur dan een bericht naar  info@realdutchbakery.com of stuur een What’s app naar: +599-7018268 t.a.v. Arjen de Leeuw.

Lees ook:

Vacature Zelfstandig Werkend Kok en Sous-Chef

Bonaire.nu - 4 augustus 2020 - 4:30pm

The Beach heeft de perfecte plek aan zee waar je heerlijk geniet van Bonaire! Met de voetjes in het zand en een cocktail in je hand terwijl de zon langzaam in de zee zakt. Bij uitstek dé locatie voor een lekkere lunch of een heerlijk diner.

Om ons team te versterken zijn we op zoek naar:

Een enthousiaste sous-chef of een gemotiveerde zelfstandig werkend kok die zich wil ontwikkelen tot sous-chef. En een zelfstandig werkend kok, full- of parttime.

Wat wij te bieden hebben?

Een gezellig, jong team en een ontspannen sfeer welke bij een Beach Restaurant hoort.

In overleg zijn er ontbijt, lunch en diner mogelijkheden.

We bieden je zeker een goed salaris en vragen hiervoor jouw creatieve inbreng. Tevens hanteren we fatsoenlijke werktijden en uren.

Heb je interesse? Dan kijken wij uit naar jouw reactie! mail met: info@thebeachbonaire.com t.a.v. Britt of kom gezellig langs.

Lees ook:

Vacature Bouwkundig Projectmanager Saba

Bonaire.nu - 4 augustus 2020 - 4:16pm

Het eiland Saba, gelegen in het Caribisch gebied, is een bijzondere Nederlandse gemeente. Saba staat bekend om haar prachtige natuur en is een uitstekende duikbestemming. De Mount Scenery is met haar 877 meter het hoogste punt van het Koninkrijk der Nederlanden. Saba heeft een oppervlakte van 13 km2 en telt ongeveer 2000 inwoners. De vier aanwezige dorpen heten The Bottom (hoofdplaats), Windwardside, St. John’s en Zion’s Hill. 

Het eilandsbestuur is op zoek naar een:

Bouwkundig Projectmanager

Het eilandsbestuur van Saba staat bekend om haar stabiliteit. Het onderhoudt goede relaties met Nederland en zorgt ervoor dat resultaten bereikt worden in verschillende domeinen. In de organisatie werken mensen samen aan de verdere ontwikkeling van het eiland. Onze collega’s werken aan infrastructuur (luchthaven, haven, watermanagement), openbare werken, planning, vuilnis ophaal- en verwerking, toerisme, maatschappelijke ontwikkeling, gezondheidszorg, landbouw, HRM, ICT, financiën, communicatie, burgerzaken, juridische advisering en verschillende beleidsterreinen. In totaal zijn er ongeveer 180 medewerkers.

Het eilandsbestuur van Saba werkt aan meer zelfvoorziening en economische ontwikkeling, met een focus op duurzaamheid, toegankelijkheid, armoedebestrijding en verbetering van de kwaliteit van het leven. De afgelopen periode heeft de overheid gewerkt aan projecten zoals renovatie van de luchthaven, gescheiden afvalverwerking, faciliteren van een gezonde levensstijl, verbeteren van sociale voorzieningen, training en opleiding van ambtenaren in onder andere leiderschap, projectmanagement en schrijven van beleid.

Hier zeggen we dat het ‘werk in uitvoering is’ omdat er nog zoveel te doen is. Onderwerpen waar we momenteel aan werken zijn: een nieuwe haven, nieuwe schoolgebouwen, marketing van ons eco-toerisme, natuurbehoud, landbouw, training en coaching van personeel, digitalisering etc. 

Op de agenda van de komende jaren staan: uitvoering geven aan lopende projecten, samen met Nederland doorgaan met verbetering van de kwaliteit van het leven op Saba, blijvend uitvoering geven aan financieel beheer en integriteit en verder investeren in ons personeel, waarbij we ons richten op het verder professionaliseren van de organisatie door middel van heldere processen, procedures en verantwoordelijkheid nemen.

De positie

Het betreft een functie binnen onze afdeling Planning Bureau. De kleinschaligheid van het team en de veelheid aan projecten maakt dat het werk zeer divers is. We zoeken een bouwkundig projectmanager die met verschillende projecten aan de slag gaat. Denk daarbij aan de bouw van een nieuw kinderdagverblijf, uitbreiding en renovatie van de scholen, bouw van nieuwe sociale woningen, kassenbouw, het eiland meer orkaan weerbaar maken etc.

Je hebt een rol in alle fases van de bouwprojecten: van de eerste planvorming en het maken van concepttekeningen, tot de aanbesteding en uitvoering. Je onderhoudt contact met alle betrokken partijen (eindgebruikers, collega’s binnen de organisatie, partijen in de uitvoering, ministeries, etc.); je houdt dossiers op orde; je schrijft voorstellen, maakt bouwkundige tekeningen, planningen en  voortgangsrapportages en je stuurt op het realiseren van mijlpalen.

Je hebt er plezier in om een grote verscheidenheid aan projecten op een gestructureerde wijze uit te voeren, van papierwerk op kantoor naar het begeleiden van besluitvorming tot het helpen bij de realisatie in de praktijk. Je gaat immers ook naar buiten om toezicht te houden op projecten. Veel van onze projecten doen we in nauwe samenwerking met ministeries in Den Haag en andere partijen. We zoeken iemand die niet alleen inhoudelijk goed is maar die ook een kei is in het samenwerken.

Het profiel

We zoeken een ervaren projectmanager met minimaal drie jaar werkervaring, die beschikt over sterke projectmanagement-, plannings- en communicatievaardigheden.  Van jou wordt het volgende gevraagd:

 • Je beschikt over een opleiding bouwkunde, op minimaal HBO-niveau;
 • Je kunt bouwkundige tekeningen maken in Autocad en eventueel andere 2D- en 3D-tekenprogramma’s;
 • Je hebt inzicht en bent inzetbaar in alle fases van bouwprojecten;
 • Je bent bekend met verschillende projectmanagementmethoden en -technieken;
 • Je beschikt over organisatorische en administratieve kwaliteiten;
 • Je schrijfvaardigheid is goed ontwikkeld en het maken van projectmanagementdocumenten en het schrijven van brieven gaat je soepel af;
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve eigenschappen waarmee het betrekken van stakeholders en het sturen van de projecten bij jou in goede handen is;
 • Je werkt graag oplossings- en resultaatgericht en weet te escaleren wanneer dat nodig is;
 • Je bent in staat om zowel Engels (Saba is Engelstalig) als Nederlands te schrijven en te spreken met partners in Europees Nederland, zoals de ministeries;
 • Bij voorkeur heb je ervaring met het werken met Ministeries in Den Haag.

We bieden

We bieden een 39,5-urige werkweek en een lokaal marktconform salaris dat gepaard gaat met goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Procedure

miguela.gumbs@sabagov.nlJe kunt tot 28 augustus a.s. solliciteren door je sollicitatiebrief en CV in het Engels (indien gewenst ook in het Nederlands) op te sturen en te richten aan het hoofd HRM, Miguela Gumbs; miguela.gumbs@sabagov.nl

miguela.gumbs@sabagov.nl

Eventuele vragen kun je ook mailen naar dit adres. Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.

Lees ook:

Vanaf 1 januari 2021 geen wegwerpplastic meer op Saba

Bonaire.nu - 4 augustus 2020 - 2:50pm

The bottom – Saba gaat wegwerp plastic vanaf 1 januari 2021 verbieden. Het verbod op eenmalig gebruik van kunststoffen kwam tot stand na consultatie van burgers en bedrijven.

Draagtassen, voedselcontainers, bekers, borden, bestek, rietjes, roerstaafjes, wattenstaafjes en confetti zijn dan niet meer welkom. Supermarkten en andere winkels en restaurants mogen geen plastic tassen meer verkopen aan hun klanten.

De nieuwe wet biedt uitzondering voor plastic voor medische doeleinden. Ook waar hygiëne in het geding is als er geen alternatief is voor plastic, kan tijdelijke vrijstelling opleveren.

Lees ook:

Visnetten vissers gecertificeerd door Stinapa

Bonaire.nu - 4 augustus 2020 - 1:19pm

Kralendijk – Stinapa heeft een aantal visnetten van lokale vissers officieel gecertificeerd! Om een vis​​net te gebruiken in het Bonaire Marine Park is het noodzakelijk dat het STINAPA team eerst het net inspecteert en goedkeurt.

Om het visnet ter controle te geven aan Stinapa moet de eigenaar inwoner zijn van Bonaire. De eigenaar dient een formulier in te vullen en de regels en voorschriften te ondertekenen en dan kan er een inspectie gepland worden voor het goedkeuringsbewijs van Stinapa.

Lees ook:

Het weer op Bonaire voor dinsdag 4 augustus

Bonaire.nu - 4 augustus 2020 - 1:09pm

Kralendijk – Het is half bewolkt tot merendeels zonnig, wat winderig en warm. Op Bonaire, in de vroege ochtend, regen en onweersbuien die in de loop van de ochtend zullen afnemen, het klaart dan op en dan zal het de rest van de dag merendeels droog blijven, half bewolkt, wat winderig en warm. 

De verwachte minimumtemperatuur zal over het algemeen rond de 28 graden Celsius zijn en de maximumtemperatuur zal rond de 34 graden Celsius zijn. De wind komt uit het zuidoosten en zal matig tot hard zijn (16-21 knopen met uitschieters tot 27 knopen).    

Weeroverzicht dinsdag: Een hogedrukgebied dat zich geleidelijk uit het gebied terugtrekt, bevordert tot op de dag van vandaag nog steeds boven Aruba en Curaçao een droge en stabiele lucht wat leidt tot weinig bewolking, droge en warme omstandigheden. Op Bonaire worden de eerste veranderingen die de komende tijd zullen doorzetten al gemerkt. Een verandering van het weerpatroon wordt langzamerhand weer verwacht, waardoor er meer ruimte zal zijn voor bewolking en een stijgende kans op lokale neerslag.

Lees ook:

Bonaire’s leukste events!

Bonaire.nu - 4 augustus 2020 - 12:28pm

De evenementen agenda van Bonaire.nu is terug! Ook op Bonaire mochten er tijdelijk geen evenementen georganiseerd worden, maar er is groen licht! Daarom is de agenda weer op onze website zichtbaar in het menu.

In de evenementen agenda staan veel leuke activiteiten en evenementen op het gebied van sport, recreatie, kunst en cultuur op Bonaire.

Het plaatsen van evenementen is gratis. Wil je jouw evenement promoten? Geen probleem, wij plaatsen en promoten het voor $75,-. Het is dan te vinden in de kalender, tussen het nieuws, op onze social media en in de dagelijkse nieuwsbrief. Zo bereik je duizenden mensen.

Heb jij een evenement dat je graag in de agenda wilt plaatsen? Stuur dan de informatie met een poster of foto naar info@abconlinemedia.com

Ook jouw bedrijf promoten op Bonaire.nu? Download en bekijk hier de mogelijkheden.

Check hier direct de leukste events!

Lees ook:

Vacature Zelfstandig Werkenk Kok en Sous-Chef

Bonaire.nu - 4 augustus 2020 - 12:16pm

The Beach heeft de perfecte plek aan zee waar je heerlijk geniet van Bonaire! Met de voetjes in het zand en een cocktail in je hand terwijl de zon langzaam in de zee zakt. Bij uitstek dé locatie voor een lekkere lunch of een heerlijk diner.

Om ons team te versterken zijn we op zoek naar:

Een enthousiaste sous-chef of een gemotiveerde zelfstandig werkend kok die zich wil ontwikkelen tot sous-chef. En een zelfstandig werkend kok, full- of parttime.

Wat wij te bieden hebben?

Een gezellig, jong team en een ontspannen sfeer welke bij een Beach Restaurant hoort.

In overleg zijn er ontbijt, lunch en diner mogelijkheden.

We bieden je zeker een goed salaris en vragen hiervoor jouw creatieve inbreng. Tevens hanteren we fatsoenlijke werktijden en uren.

Heb je interesse? Dan kijken wij uit naar jouw reactie! mail met: info@thebeachbonaire.com t.a.v. Britt of kom gezellig langs.

Lees ook:

Het weer op Bonaire voor maandag 3 augustus

Bonaire.nu - 3 augustus 2020 - 5:46pm

Kralendijk – Het is merendeels zonnig, wat winderig en warm. De verwachte minimumtemperatuur zal rond de 28 graden Celsius zijn en de maximumtemperatuur zal rond de 34 graden Celsius zijn. De wind komt uit het zuidoosten en zal matig tot hard zijn (16-21 knopen met uitschieters tot 26 knopen).    

Weeroverzicht maandag: Een hogedrukgebied over de regio bevordert een stabiele en droge lucht wat leidt tot weinig bewolking, droge en warme omstandigheden.

Lees ook:

Werken in Caribisch Nederland

Bonaire.nu - 3 augustus 2020 - 5:34pm

Advertentie

Vacature SEH/Ambulance Verpleegkundige Bonaire

Bonaire.nu - 3 augustus 2020 - 12:30pm

Dromen mag, ook als het daar nu even bij blijft. Maar wat als je alvast een begin richting die droom kunt maken? Ondanks dat er door COVID-19 letterlijk en figuurlijk grenzen aan onze bewegingen zijn gesteld, kijken wij met een positieve blik vooruit. Want na deze intense periode mag de zon weer schijnen en laten we daar de voorbereiden voor treffen samen.

Werken op de SEH en Ambulance (combi-functie) en daarnaast de mogelijkheid om ingewerkt te worden op de Air Ambulance* van Bonaire? Wij zijn voor het Fundashon Mariadal op zoek naar een SEH/Ambulance Verpleegkundige Bonaire die deze stap durft te zetten en voor minimaal 3 tot 6 maanden op het eiland wil werken! 

Een unieke, maar pittige vacature. 

Als SEH/Ambulance Verpleegkundige Bonaire werk je tijdens je dienst gecombineerd als ambulance- en SEH verpleegkundige. Bij een acute zorgvraag ben jij vaak de eerste zorgprofessional ter plaatse. Jij vervult in teamverband met de ambulancechauffeur een cruciale rol bij spoedeisende hulp. Jouw standplaats is de SEH en bij een melding ga jij mee op de ambulance. Wanneer jij het ter plaatste nodig acht dat de patiënt meegaat naar het ziekenhuis, vervolg jij deze op de SEH. Om deze functie te kunnen vervullen moet je zeer stevig in je schoenen staan. Een functie als deze kennen wij in Nederland namelijk niet. Bonaire heeft een klein ziekenhuis waar niet alle specialismen aanwezig zijn. Patiënten moeten soms worden overgevlogen naar Aruba, Curaçao of Colombia. 

*Als je minimaal een jaar in het ziekenhuis werkt, kan het zijn dat je als SEH/Ambulance Verpleegkundige wordt ingezet op de Air Ambulance. In dat geval zal er een training volgen waar je in een aantal dagen de theorie wordt geleerd en krijg je praktijktraining op de luchthaven. De vluchten op de Air Ambulance doe je naast de werkzaamheden als SEH/Ambulance Verpleegkundige Bonaire.  

Het profiel voor de functie van SEH/Ambulance Verpleegkundige Bonaire:

 • Je bent SEH of Ambulance verpleegkundige in Nederland
 • Je bent in het bezit van een diploma Algemeen Verpleegkunde
 • Je beschikt over een diploma SEH Verpleegkundige en/of Ambulance Verpleegkundige/SOSA
 • Je hebt een geldige BIG (her)registratie https://www.bigregister.nl/
 • Ruime werkervaring als SEH en/of Ambulance Verpleegkundige
 • Je bent minimaal 3 tot 6 maanden beschikbaar (langere inzet heeft de voorkeur)
 • Het werken van een 40-urige werkweek is voor jou geen probleem. Dit is de norm binnen het ziekenhuis
 • Je bent een enthousiasteling die staat te springen voor een buitenlandse uitdaging
 • Flexibele instelling en daarnaast laat jij je niet snel uit het veld slaan en ben je een echte doorzetter
 • Vloeiend in de Nederlandse en Engelse taal. Kennis van de Spaanse taal is een pré. Je bent bereid om Papiamento te leren

Over Healthz Zorgprofessionals Caribbean
Wij zijn een Nederlands bemiddelingsbureau in de zorg en wij helpen onze opdrachtgevers bij het vinden van zorgprofessionals om (tijdelijke) tekorten op de eilanden op te lossen. Wij begrijpen dat een avontuur in het buitenland spannend of ingewikkeld kan zijn. Daarom geven wij onze kandidaten al jarenlang én met veel plezier de extra aandacht en begeleiding om de ervaring tot een succes te maken. Wij werken met een uitgebreid aantal zorginstellingen en ziekenhuizen op Bonaire, Aruba (wij zijn exclusief bemiddelingspartner), Curaçao, Sint Maarten en Sint Eustatius. 

Dit mag je van ons verwachten:

 • Inschaling volgens de CAO van het ziekenhuis
 • Retourticket voor jouw partner als deze gedurende de gehele waarnemingsperiode met jou op het eiland blijft (bij een waarneming vanaf 6 maanden)
 • De eerste twee maanden wordt huisvesting voor je verzorgd en vergoed door het ziekenhuis
 • Begeleiding door Healthz op het gebied van jouw reis, verblijf en werkomstandigheden
 • Vanaf het begintraject tot het eind van jouw verblijfsperiode
 • Onze emigratiecoach op Bonaire is bereikbaar als jij daar behoefte aan hebt
 • Voordat je vertrekt krijg je van ons een basisles Papiaments https://www.healthz.eu/even-voorstellen-evy-witlox/
 • Ieder kwartaal organiseren wij een kennismakingsborrel voor de vertrekkende Caribbean kandidaten
 • En het allerbelangrijkst… een ervaring die je nooit meer gaat vergeten

Laten we kennismaken met elkaar!

Zie jij jezelf in de toekomst als SEH/Ambulance verpleegkundige op Bonaire werken? Denk je dat jij stevig genoeg in je schoenen staat om deze combi-functie te vervullen? Dan spreken we je graag! Alle kennismakingsgesprekken doen wij tijdelijk via Skype, zodat we een goed beeld van elkaar kunnen krijgen. Wij snappen dat het lastig is om nu concrete plannen te maken, dus laten we ons richten op een goede brainstormsessie over de toekomst! Je kunt ons telefonisch bereiken +31(0)20-2443798 of per mail via info@healthz.eu.

De volledige vacaturetekst: https://www.healthz.eu/vacature/seh-verpleegkundige-bonaire/), de route naar een waarneming op Bonaire of ervaringsverhalen (blog) lees je op www.healthz.eu.

Contactgegevens Healthz Recruitment
Healthz Zorgprofessionals Caribbean
+31(0)20-2443798
info@healthz.eu
www.healthz.eu

Maassluisstraat 2
1062 GD Amsterdam
Nederland
KVK. 59644583

Lees ook:

Saba telt twee nieuwe positieve gevallen van COVID-19

Bonaire.nu - 3 augustus 2020 - 11:12am
Foto: BES-Reporter

Saba – Gezaghebber van Saba, Jonathan Johnson, kondigde afgelopen zaterdag 1 augustus twee nieuwe positieve gevallen van COVID-19 aan in een speciaal audiobulletin.

Beide besmette personen liepen het virus in het buitenland op. Zij zijn na aankomst direct in quarantaine gegaan en worden geisoleerd. Bij aankomst van deze personen was er een protocol opgesteld om ervoor te zorgen dat de interactie minimaal was. Omdat hierover onzekerheid bestaat, kijken de autoriteiten of verdere stappen nodig zijn.

Alarmniveau 2

Saba is vorige week overgegaan naar alarmniveau twee en zal voorlopig in deze fase blijven. Aangezien het geïmporteerde besmettingen betreft, en dus geen lokale besmettingen, besloten de autoriteiten niet op te schalen naar een hoger waarschuwingsniveau.

Op Saba zijn evenementen verboden, gelden fysieke afstandsmaatregelen, strikte handhygiëne en zijn bijeenkomsten toegestaan tot 25 personen. “Deze maatregelen zijn preventief en een belangrijk onderdeel van het waarborgen van de veiligheid van onze gemeenschap”, zei Johnson. Hij beloofde de gemeenschap op de hoogte te houden van verdere ontwikkelingen.

Totaal 5 besmettingen

De twee extra met COVID-19 geïnfecteerde personen brengen het totaal aantal positieve gevallen op Saba op vijf. De andere drie personen die het virus veel eerder in de pandemie hebben opgelopen, zijn sindsdien hersteld. Saba was al enkele maanden COVID-19 vrij.

Het testen gaat door en personen die terugkeren uit het buitenland, met uitzondering van Sint Eustatius, Bonaire en Curaçao, moeten twee weken in quarantaine.

Lees ook:

Gezaghebber Rijna verlengt noodmaatregel

Bonaire.nu - 3 augustus 2020 - 10:36am

Kralendijk – De noodmaatregel die sinds 14 juli geldig was, is door gezaghebber Edison Rijna verlengd tot één september 2020. In de noodmaatregel zijn verschillende voorzorgsmaatregelen opgenomen om besmetting en verspreiding van het coronavirus op Bonaire te voorkomen. 

Vanaf 14 juli was er weer een noodmaatregel van kracht. Dit om de komst en vertrek van bezoekers uit landen met weinig risico te regelen. In de noodmaatregel staat onder andere dat er geen passagiers worden toegelaten uit landen met hoog risico. Dit om de volksgezondheid op Bonaire te beschermen. 

Toeristen
Vanaf het moment dat het luchtruim open ging voor bezoekers uit landen met weinig risico, de landen in de zogenoemde ‘air- bubble’ hebben 5.153 mensen Bonaire bezocht in de maand juli. Uit Amsterdam kwamen 2.209 passagiers. Vanuit Aruba en Curaçao waren dit 2.944 personen.  

COVID-19 patiënten
In de maand juli zijn er ook drie personen positief getest op COVID-19. Het gaat om een gezin dat teruggekeerd is uit Peru. Ondertussen zijn twee van hen genezen verklaard en een ander ligt nog in het ziekenhuis.

Het openbaar lichaam Bonaire benadrukt dat om het coronavirus te bestrijden iedereen zich aan de hygiëneregels moet houden. Hou 1.5 meter afstand, raak ogen, neus en mond niet aan en hoest of nies in je elleboogplooi.

Lees ook:

Inhoud syndiceren